Aynısafa Çiçeğinin Faydaları Nelerdir ? | Soru Yeri

Aynısafa Çiçeğinin Faydaları Nelerdir ?

aynisafa

Ülkemizde sıklıkla kullanılan; daha çok kozmetik faydaları ile anılan güzel sarı çiçekleri olan bir bitkidir aynısafa. Bitkilerle sağlık kazanmaya çalışan birçok kişi aynısafa çiçeğinin varis için kullanıldığını bilmektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de; gerek yağı gerekse aynısafadan üretilmiş kremler oldukça popülerdir.

Aynısafa çiçeğinin ve çiçekten üretilmiş doğal ürünlerin kullanım alanlarnı kısaca belirtmek gerekirse; mukoza dokularını onarıcı özellikte, iyileşmeyen yaraların iyileşme sürecini hızlandırmakta, kangren ihtimalini azaltmakta, iltihap önleyici ve iyileştirici, epitheliomaya (epitel hücrelerinden gelişen iyi veya kötü huylu tümör) karşı, şişliklere karşı, apse, çürük, yanık ve haşlanma (yara izi azaltmak için), akne, ülseratif cilt hastalıkları, vajinit (vajina iltihabı), servisit (rahim ağzı yaraları), endometrit (rahim iç zarında meydana gelen bir enfeksiyon), vajinal sıyrıklarda, çocuklarda ve yetişkinlerdeki cilt tahrişlerinde güvenle kullanılmaktadır.

Ayrıca konjunktivitte (göz kapağının iç kısmının ve gözün ön yüzeyini kaplayan şeffaf bir zarın iltihaplanması), pûrülan otitis medya (bir çeşit kulak iltihabı) gibi işitsel hastalıklarda, özellikle ülser, varis, kılcal damar çatlamalarında, dalak ve karaciğer tıkanıklığına karşı kullanılmaktadır.

Parmak arası kaşıntılarda ve mantarda güvenle kullanılabilir, aynısafa iyi bir ateş düşürücü olduğu gibi; regl (adet) dönemlerinde rahatlatıcı, mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinde, burun kanamalarında, hemoroitte (haricen), proktitte (rektumun iltihaplanması) durumlarında da kullanılmaktadır.

Bebek kozmetik ürünlerinin ve hassas ciltler için olan cilt bakım ürünlerinin çoğunda papatya ile birlikte yatıştırıcı etkisi sebebiyle kullanılmaktadır.

En Çok Okunan Soru - Cevaplar

Bu yazıyı sevdiklerinle paylaşır mısın ?

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir